Jesen na Ladanju kod strica: Sezonske čarolije i tradicija

Jesen na Ladanju

Dok se ljetne avanture smiruju, jesen svesrdno korača kroz ladanjska vrata “Ladanj kod strica“. Iako su temperature malo toplije nego što je tipično za ovo doba godine, pružaju idealne uvjete za uživanje na otvorenom, okruženi svježim zrakom i ugodnim društvom.

Naša ladanjska oaza postaje šarolikom paletom boja zahvaljujući opadajućem lišću i raznolikim oblicima buča, što stvara prekrasan ambijent kroz iduće jesenske mjeseci.

juha od buče

Kada govorimo o gastronomiji, jesen na Ladanju donosi pravo obilje. Sezonske namirnice postaju središnji dio naših menija. Naš tradicionalni “Nedjeljni ručak” predstavlja savršenu priliku za degustaciju autentične seoske kuhinje koja budi uspomene na djetinjstvo i mirise iz bakine kuhinje.

Naš jesenski meni možete vidjeti na svim društvenim mrežama ili klikom ovdje.

Najistaknutija manifestacija u ovom području je “Bučijada“, koja se s ponosom održava od 2004. godine, postajući važan dio tradicije i raznovrsnosti sadržaja koji naš kraj nudi. Pri posjeti bučijade Ivanić Grada, toplo preporučujemo kušanje piva od buče te neodoljive bučokremšnite.

Ako planirate posjetiti nas za vrijeme Bučijade, imajte na umu da je na raspolaganju poseban “Bučko-Express” vlak. To je odlična opcija za one koji žele izbjeći prometne gužve i opredijeliti se za javni prijevoz.

Više info možete pročitati ovdje.